The Weston Building

Skulpturparkens nya byggnad får fallsäkerhetssystem från SFS

Weston-byggnaden i skulpturparken i Yorkshire är dessutom nominerad för RIBA Stirling-priset

Situation
Weston-byggnaden i Yorkshire Sculpture Park var en av sex byggnader som nominerades för RIBA Stirlingpriset, och SFS var med och bidrog. Fallsäkerhetsspecialisten SFS installerade sitt unika Soter™ horisontellt vajersystem på det nya kombinerade besökscentrat och galleriet som ligger på egendomen Bretton Hall:s marker. Byggnaden har redan vunnit fyra RIBA Yorkshire Awards för sin design som passar in i de lantliga och vackra omgivningarna och med parkens framtidsvision.

Lösning
SFS och företaget Templar Roofing Services samarbetade för att skapa parkens nya byggnad och installerade SFS:s Soter™ vajersystem i byggnadens naturliga taklinje. Genom att installera Soter™ vajersystem störs inte byggnadens arkitektoniska utformning och systemets låga höjd säkerställer att det smälter in diskret i byggnadsstrukturen.

Martin Adwick, Managing Director på Templar Roofing Services säger: ”SFS installation gick briljant. Eftersom taket redan var vattentätt arbetade SFS med våra medarbetare för att säkerställa att byggnadens vattentäthet bibehölls. Hela processen gick smidigt och den färdiga produkten smälter väl in med takets gröna och bruna ytor, samtidigt som det gör det säkert att utföra framtida underhåll.”

När Templar Roofing Services gett uppdraget till SFS påbörjades ett tätt samarbete med arkitekten och ingenjörsfirman för att hitta en lösning som uppfyllde skulpturparkens hälso- och säkerhetskriterier. Systemet krävde en säker fastsättning genom det gröna taket för att säkerställa att taket inte skadades av inträngande vatten. Användningen av Soter™ vajersystem kommer att underlätta underhållet av Weston-byggnadens tak och säkerställa dess integritet under många år.

Projekt highlights

Kund
Yorkshire Sculpture Park

Arkitekt
Feilden Fowles

Huvudentreprenör
William Birch & Sons Ltd

Underentreprenör
Templar Roofing Services Ltd

Ort
Wakefield, England

Lösning
Soter™ horisontellt vajersystem

Projektvärde
£ 3 600 000
Laddar
Laddar