Parkeringshuset Colwyn Bay


NVELOPE® NVF2F-systemet stöder prisvinnande regenerationsprojekt i norra Wales, Storbritannien

Situation
Den lokala myndigheten Conwy County Borough Council har flyttat in i ett regenererat toppmodernt huvudkontor i Colwyn Bay i norra Wales. Projektet omfattade ett fyrvånings BREEAM ”Excellent” huvudkontor och ett flerplans-parkeringshus med plats för över 350 bilar.

Ombyggnaden av kommunhuset är en del av ett större regenerationsprojekt i Colwyn Bay. Projektet som tog flera år av omfattade rivning av alla befintliga byggnader och påföljande nybyggnation.

Lösning
Parkeringshuset byggdes på en stomme av helstål med tanke på de stora spann som behövdes för projektet. Det består av tre plan, inklusive ett översta p-plan utan tak, och är kopplat till kontorsbyggnaden på bottenvåningen.

SFS levererade NVELOPE® NVF2F, konsol- och skensystemet för infästning av parkeringshusets ytterfasad. NVF2F är ett vertikalt underkonstruktionssystem, mycket lämpligt för överbryggning av våningsplan. Det kan användas för fastsättning av fasadbeklädnad med paneler av fibercement, högtryckslaminat, ACM och metall. SFS-teamet understödde underentreprenören Keyclad för att säkerställa att budgeten hölls.
För att matcha spannen mellan våningarna och de specifika längder som behövdes för projektet utvecklade SFS specialtillverkade förlängda skenor. Det möjliggjorde en enkel och snabb montering på plats.

Hela projektet har nu prisbelönats av RICS Awards 2019, Wales. Nybyggnationen vann i kategorin Regeneration som värdesätter ”exceptional improvements to urban, rural or coastal areas.”

Projekt highlights

Kund
Conwy County Borough Council

Arkitekt
AHR

Huvudentreprenör
Bowmer & Kirkland

Underentreprenör
Keyclad

Ort
Colwyn Bay

Lösning
NVELOPE® NVF2F

Projektvärde
£ 31 000 000
Laddar
Laddar